måndag 27 april 2009

Hyresgästföreningen bekymrad!

Vi nås av information om att hyresgästföreningen i form av dess ordförande för Stockholmsregionen är bekymrad:
"...en hel del frågor och funderingar rörande en del mail som cirkulerar rörande HGF:s och SABO:s gemensamma skrivelse till regeringen. Jag har skrivit om det tidigare och skriver det igen, jag har stor förståelse för alla frågor och funderingar som rör detta brev. Samtidigt blir jag bekymrad över en del negativa reaktioner och att de blir en extern debatt. "

Såå, Hyresgästföreningen är bekymrad över att det kommer negativa reaktioner och att de blir en extern debatt kring Hyresgästföreningens och SABO:s extremt negativa förslag för hyresgästerna!

Det förvånar oss!

För vår del är vi milt talat bekymrade över att det överhuvudtaget har kommit ett så extremt dåligt förslag från Hyresgästföreningen. Vi är naturligtvis särskilt bekymrade och undrande över att ordföranden i Stockholmsregionen, som också sitter i den förbundsstyrelse som fattat beslut om SABO/HGF-förslagen, inte har reserverat sig mot dessa. Förslagen kommer ju att slå särskilt hårt mot Stockholm.

Visst är det också bekymmersamt att en organisation för hyresgästerna går ut och försöker dölja konsekvenserna av sina förslag. Eller ännu värre, försöker slå blå dunster i ögonen på hyresgästerna med påståenden, t ex att förslagen inte innebär några hyreshöjningar alls.

Jo man tackar, allmännyttan ska numera drivas affärsmässigt på marknadens villkor och självkostnadsprincipen ska inte gälla. Och det påstås inte få några hyreskonsekvenser alls!

Ett sånt försök till blåsning tror vi varken att hyresgäster eller politiker går på så länge.

Fast vad har egentligen Hyresgästföreningen för syfte med förslagen? Kan det verkligen bara vara rent organisationsegoistiska förslag?

V

5 kommentarer:

Terje sa...

Jag ser att ni klppt en del ur det jag skrivit på minn blogg. Den som är intr. kan besöka min blogg på http://terjegunnarson.blogspot.com
Vh
Terje Gunnarson

Anonym sa...

På terjes blog tar han bara in kommentarer som passar honom själv.

Jag blir verkligen upprörd när jag läser om överenskommelsen mellan HGF och Sabo. Hur kan hyresgästföreningen komma med ett sådant förslag? Efter allt som nämnda förening framfört om hur viktigt det är med allmännyttan som hyrestak!

Och dessutom påstå att det inte innebär försämringar!

Stå på er i Nätverket, ni behövs verkligen!

Vänliga hälsningar

Rune (s)

Terje sa...

Hej Rune.
Du har helt fel. Alla kommentarer kommer in med ett undantag. Rena personangrepp lägger jag inte ut.
Terje

Anonym sa...

yeah right Terje.
jag har skrivit flera gånger i din blogg om HGF och erat agerande vis ombildningar, men dom har aldrig kommit med-

Terje sa...

Hej du anonyme då måste du vara den anonyme som skrivit och skickat kommetarer som är fula personangrepp på enskild person. Du har helt rätt de inläggen publiceras inte.
Terje