tisdag 1 december 2009

Gement utan sans och vett – Barbro Engman tappar koncepterna

Den underliga hyresgästföreningen

Lördagen den 21 november 2009 sammanträdde Hyresgästföreningens fullmäktige för Stockholmsregionen. Föreningens förbundsordförande utmålar mötet som något av det värsta hon deltagit i. Så här skriver hon på sin blogg: ”Man har ett tonfall och en aggressivitet sin emellan som saknar motstycke. Några få dominerar fullständigt debatten som absolut inte präglas av vare sig eftertänksamhet, ansvar eller lyhördhet. De allra flesta av deltagarna kom heller aldrig till tals och jag vet att väldigt många i likhet med mig tyckte att det var en bedrövlig tillställning.”

Vad Barbro Engman inte berättar är att det var hon som förstörde mötet. Hon hade blivit inbjuden att förklara föreningens positiva inställning till Odells förslag som går ut på att kommunala bostadsbolag i framtiden ska drivas affärsmässigt med marknadsmässig avkastning. I anslutning till hennes anförande gavs det möjlighet till frågor.

Barbro Engman vet att stockholmsföreningarnas inställning till Odells förslag inneburit stark kritik vilket också visade sig när mötesdeltagarna började ställa frågor. Då brast det uppenbarligen för Barbro Engman. Hon föll de som ställde frågor i talet, hon avbröt och hon blev ursinnig. Ju fler kritiska frågor, desto mer aggressiv blev hon. Så småningom höll det på att urarta och mötesarrangörerna avbröt. Fram med blomsterkvasten, ett snabbt tack innan pinsamheten blev total.

Men Barbro Engman kunde uppenbarligen inte tygla sitt humör. I foajén gav hon sig på några innerstadsrepresentanter och fortsatte sitt skällande. Då visade hon också det dåliga omdömet att ta äran av regionfullmäktiges ledamöter. Hon förundrades över att människor ville ägna en dag åt att besluta om de "skitfrågor" som diskuterades på mötet.

På sin blogg reviderar Barbro Engman historien och framställer sig själv i den allra bästa dagern. Hon är bra på att ständigt skriva om historien om allt från trepartsöverenskommelsen till uppgörelsen med SABO så att hon själv framstår som den kloka folkrörelseledaren. Vid regionfullmäktigemötet tog hon sina maktambitioner till en högre nivå. Historieförfalskningen parades med personlig gemenhet.

Björn Alfredsson, 20091129,


PS. Den vanligtvis på sin blogg kolugne (känslokalle?) Terje Gunnarson verkade skärrad efter mötet. På sin blogg skriver han urskuldande: ”Idag ägnade jag förmiddagen till att fundera över vårt fullmäktigemöte i lördags. På vad sätt kunde jag ha bidragit till att vi fått ett bättre klimat på mötet.”

Undrar om Barbro läser Terjes blogg?

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ser att detta inlägg är skrivet av Björn Alfredsson.

1.Björn är du medlem i Hyresgästföreningen?
2. Deltog du på detta möte som du beskriver?

Anonym sa...

Inget svar. Dvs svaret nej på båda frågorna. Eller?

Anonym sa...

Inget svar alltså. Då tolkar jag det som att personen som skrivit inlägget varken är medlem i Hyresgästföeningen eller var med på det möte det detaljerat redogörs för.

Vad är det här för blogg egentligen?

Anonym sa...

Tjära "Anonym"
Du sprider envetet ditt budskap på "Bagdad Babbs" blogg, med påstående om att du varit på "STÄMMA" i Stockholm.
Någon stämma i Stockholm har inte avhållits i mannaminne, senaste stämman avhölls 2008 i Luleå och nästa stämma äger rom i Uppsala 2010
En kontrollfråga till dig: Vet du överhuvudtaget vilken stämma du har bevistat? Verkar minst sagt tveksamt!
Jag tolkar det som att sign. "Anonym" inte har "alla hästar hemma!"

Jaffe

Anonym sa...

Men Jaffe, jag kan inte se att det står ett ord om någon stämma i någon kommentar på denna blogg. Det är någon som vill veta om Björn Alfredsson har varit på det möte han beskriver samt om denne Björn Alfredsson är medlem i Hyresgästföreningen. Det kan väl inte vara så svårt att svara på tycker man.

Anonym sa...

Kontrollfråga: Vilken stämma har ni varit på? Vet ni öht. var ni varit, eller?
Jaffe

Citat från Bagdad Babbs blogg:
Peter sa...Trodde det räckte med att betala medlemsavgift och att dyka upp på stämmorna och ställa krav?
Men tydligen inte den 3 december 2009 15:52

Anonym sa... Här ser man hur den lilla klicken av kritiker in innerstaden använder sin blogg. Först ett vettlöst inlägg om stämman i Stockholm. När de sedan får ett par grundläggande kontrollfrågor på uppgifterna. Inget svar...
http://boendetrygghet.blogspot.com/2009/12/gement-utan-sans-och-vett-barbro-engman.html den 4 december 2009 13:58

Anonym sa...

ja du Jaffe, det är i varje fall ingen anonym typ som skrivit detta på denna blogg och då kan det väl vara lite mycket begärt att de ska svara. Eftersom nästan alla som kommenterar på bloggar är anonyma är det väl näst intill omöjligt att veta vem som skrivit vad.
Men här och nu på denna blogg verkar det vara helt omöjligt att få reda på om Björn Alfredsson är medlem i Hyresgästföreningen och om han deltog på det möte som han beskriver. kanske någon annan kan upplysa läsarna om detta. Jag var nämligen på mötet och känner inte igen mig ett dugg.

Anonym sa...

Fråga 1 Nej
Fråga 2 Nej

Anonym sa...

Om nu anonym är vittnesgill så har vi alltså att göra med en person som varken är medlem i hyresgästföreningen eller har varit på det möte han så livfullt recenserar. Av vilken anledning ska vi tro på en sådan person.